ΥΛΙΚΑ
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
3 αυγά (χτυπημένα)
νερό όσο χρειαστεί
Για το σιρόπι
2 κούπες μέλι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 ξυλάκι κανέλας
φλόυδα ενός λεμονιού
καρύδι τριμμένο για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι,την βανίλια και το αλάτι και κάνουμε έναν λάκο,ρίχνουμε τα αυγά στην μέση και ανακατεύουμε.
Ζυμώνουμε προσθέτοντας νερό και αλεύρι, οσο χρειαστέι μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Σκέπαζουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες.
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα.
Τα κόβουμε σε λωρίδες τις τύλιγουμε γύρω απο ένα πιρούνι και της τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Τις βάζουμε σε απορροφήτικό χαρτί για να στραγγίσουν καλά.
Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά, ξαφρίζοντας το κατα διαστήματα.
Bουτάμε μέσα, τις κρύες δίπλες, στο σιρόπι.
Τις πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
Τέλος ρίχνουμε λίγο μέλι από πάνω.
Καλές γιορτές σε όλους σας!!